Teatrom sjena do osmijeha u Koprivnici (Koprivničko-križevačka županija) 10. lipnja 2019. godine

Program Uspavanka za Bellu u izvedbi članova Umjetničke organizacije Gllugl održala se u Koprivnici 10. lipnja 2018. godine u Centru za odgoj, obrazovanja i rehabilitaciju Podravsko sunce. U programu je sudjelovalo 100 štićenika centra i odgojno-obrazovne djelatnice centra. Komunikacija s djelatnicima Centra uspostavila se vrlo brzo i cjelokupni program odvijao se u veselom i smijehom ispunjenom okruženju.

Djeci je kroz kazališnu predstavu prikazan teatar sjena – silueta te im se nakon izvedbe kazališne predstave kroz radionicu objasnilo kako funkcionira svijet sjena, kao i što se sve može raditi s jednim ili više izvora svijetla. Izvođači su strpljivo objašnjavali tehničku stranu izvođenja predstave kako bi djeca mogla izvesti vlastite predstave.

Koristeći siluete tijekom radionice djeca su kroz igru učila o igri svijetla i sjene te efektima koji se događaju prilikom udaljavanja i približavanja izvora svijetla od objekta. Osobito im se svidjela mogućnost uvećavanja i smanjivanja životinjskih likova poput lava i miša te trenutak kada miš svojom veličinom nadjača lava.