Međunarodni dan jazza - 30. travnja


 
UNESCO je proglasio 30. travanj Međunarodnim danom jazza na inicijativu Sjedinjenih Američkih Država na 36. Općoj skupštini u listopadu 2011. godine.

Zainteresirani mogu prijaviti svoje projekte kojima se obilježava Međunarodni dan jazza na sljedećem E-obrascu: https://jazzday.com/register/, nakon čega postaju službeni sudionici koji sudjeluju u obilježavanju Međunarodnog dana jazza. UNESCO naglašava kako niti jedan događaj nije premalen kako bi bio uključen u obilježavanje Međunarodnog dana jazza.

Sudionicima će nakon prijave na navedenom obrascu biti omogućeno korištenje svih UNESCO-ovih materijala koji uključuju promotivne vodiče, logotipe te pedagoške vodiče.

Opširnije upute o prijavi projekta na Međunarodni dan jazza moguće je pronaći na sljedećim  poveznicama: https://jazzday.com/  te  https://jazzday.com/participate/.

Ukoliko postoje zainteresirani za sudjelovanje u obilježavanju Međunarodnog dana jazza te se žele prijaviti UNESCO-u kako bi se službeno uključili u ovu međunarodnu manifestaciju, molimo da o svojoj prijavi UNESCO-u obavijeste i ured Hrvatskog povjerenstva za UNESCO putem E-maila (unesco@min-kulture.hr).