Koje tajne skriva ruksak u Imotskom (21. rujna 2018.)

Ruksak (pun) kulture gostovao je u Imotskom s radionicom S RUKSAKOM U MSU ILI MSU U RUKSAKU 21. rujna 2018. godine. Radionica je održana pod vodstvom Ivane Gorički za 30 učenika Srednje škola dr. Mate Ujevića – Imotski.



S RUKSAKOM U MSU ILI MSU U RUKSAKU je umjetničko-edukativni program vezan uz umjetnost i kulturu, u trajanju od tri školska sata, namijenjen učenicima srednjih škola. Programske aktivnosti obuhvaćaju dostavljanje replika umjetničkih djela u školu, odnosno priliku da učenici koji nisu u mogućnosti posjetiti MSU u Zagrebu vide umjetnička djela.

Potom slijedi 45 minutna prezentacije Muzeja suvremene umjetnosti i umjetnika čija djela učenici imaju sad prilike uživo vidjeti, pa čak i opipati što im omogućuje mobilna grafika Miroslava Šuteja.
Uvodni edukativni program obuhvaća i video rad Ivana Ladislava Galete nakon čega slijedi radionička aktivnost.



Tijekom radioničke aktivnosti učenici kreiraju vlastiti rad inspiriran viđenjem učenika. Podijeljeni u grupe i pozvani da kreiraju vlastiti likovni rad inspiriran umjetničkim djelima, učenici u 45 minuta izrađuju vlastitu kreaciju inspiriranu umjetničkim djelima.
Tijekom trećeg školskog sata učenici imaju zadatak predstaviti što su naučili kroz prethodna dva sata predstavljanja umjetnika i njihovih djela prikazanih u školskim udžbenicima.



Školskoj knjižnici poklonjene su knjige AKCENTI - Vodič kroz Zbirke u pokretu Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb i MSU – NOVI MUZEJ NOVI ZAGREB te inter-aktivni CD Avanture Vita i Nade.