Sedmi kontinent i projekcija filma „Mališan“ u Draganićima (22. svibnja 2018.)

Projekcija filma održana je u Osnovnoj školi Draganić, 22. svibnja 2018. godine. Nakon interaktivnog desetominutnog uvodnika koji je održao voditelj, filmski kritičar Nino Kovačić, projekcija filma počela je za 78 učenika od 5. do 8. razreda.

Kao što se redovito pokaže na projekcijama Mališana učenici ovog uzrasta reagiraju izuzetno pozitivno na Chaplinove filmove, zbog bezvremenosti njegovog glumačkog, pripovjedačkog i filmskog umijeća. Nakon filma učenici su upoznali akademskog glumca Dražena Šivaka, čija su specijalnost pantomima i cirkus, te su učenici s njim interaktivno razgovarali i postavljali pitanja o njegovom zanimanju i iskustvu.

U drugom dijelu programa, analizirao se  filma s voditeljem, filmskim pedagogom i kritičarom Ninom Kovačićem. Na radionici je sudjelovao 40 učenika 5. i 6. razreda. Analiza je izvedena prema unaprijed pripremljenom obrazovnom materijalu u kombinaciji s interesima i reakcijama učenika. Tijekom radionice koristile su se fotografije i video isječci iz filma. Najviše se razgovaralo o filmskim sredstvima izražavanja, filmskim žanrovima, priči i likovima, procesu nastanka filma od scenarija do montaže, filmskim planovima i kadrovima, te korištenju glazbe i zvuka u filmu.

Učenici su se sami zainteresirano uključivali u sve interaktivne dijelove programa.