Snimi film mobitelom u Svetom Petru Orehovcu (21. svibnja 2018.)

U Osnovnoj školi Sveti Petra Orehovec održana je radionica Snimi film mobitelom u sklopu programa Ruksak (pun) kulture 21. svibnja 2018. godine. Na radionici pod vodstvom Lane Kosovac i Matije Drnikovića sudjelovalo je 14 učenika od 11 do 14 godina.

Osnovna škola Sveti Petar Orehovec ima redovite aktivnosti vezane uz film i filmsko stvaralaštvo. Velikim dijelom to treba zahvaliti knjižničarki škole koja se redovito dodatno obrazuje u ovom području te organizira brojne aktivnosti. Iz navedenog razloga učenici su imali izvrsno filmsko predznanje te su aktivno sudjelovali u diskusijama.

Aktivnost učenika nije se smanjila niti prelaskom na praktični dio radionice. Učenici su podijeljeni u dvije skupine te su stvarali dva dosta različita filma. Jedna grupa radila je igranu komediju, dok je druga krenula za nešto eksperimentalnijom formom prikaza nedostatka adekvatnog prostora za održavanje tjelesnog odgoja u prostorijama škole.

Nastali filmovi pokazali su potencijal učenika, njihovu osebujnu maštu, ali i vrlo dobro razumijevanje filmskog procesa.