Bajka o ritmu u Trnovcu (7. svibnja 2018.)

Studio za suvremeni ples je, u sklopu programa Ruksak (pun) kulture, 7. svibnja 2018. godine gostovao u Trnovcu, u Osnovnoj školi Trnovec. Predstavu Ritam tam – bajka o ritmu i  radionicu Ritam tam – putovanje kroz tijelo vodili su članovi Studija za suvremeni ples i umjetnička voditeljica Bosiljka Vujović Mažuran. Predstavu je gledalo i na radionici je sudjelovalo 38 učenika 1. razreda i učiteljice Nikolina Gregurić i Mirjana Vuković, knjižničarka Violeta Lukač, te pedagoginja Gordana Trakoštanec.

Predstava je interaktivna, tako da su i djeca bila vrlo angažirana te su reakcije bile pozitivne i vesele. Na kraju predstave izvođači su razgovarali s djecom koja su znatiželjno postavljala zanimljiva pitanja. Također su i učitelji imali šansu za razgovor, što je isto tako od neprocjenjive vrijednosti za daljnju edukaciju i obrađivanje teme na redovitoj nastavi.

Radionički pristup temi je vrlo sličan kao i kod predstave, s ciljem što veće komunikacije i interakcije među djecom. Na samom početku radionice učenici su bili malo suzdržani, ali vrlo brzo su izvrsno tjelesno reagirali na zadatke koji su im bili zadani kroz radionicu. Ne samo tjelesno, jer su vrlo spretno i maštovito asocijativnim putevima pretočili misao u pokret i ples. Posebno su uspješno odradili zadatke improvizacije, što je vrlo dragocjeno za slobodan razvoj i odrastanje svakog djeteta.