Pričam ti priču u Poreču (27. travnja 2018.)

U sklopu programa Ruksak (pun) kulture, Teatar Poco Loco gostovao je u Dječjem vrtiću Paperino u Poreču. Program u izvedbi Dunje Fajdić, Petre Težak, Davorke Horvat i Renate Carola Gatica započeo je u 10.30 sati, pripovijedanjem priče Ružno pače na pocoloco način. Gostovanje u Dječjem vrtiću Paperino koordinirale su psihologinja Katerina Bartoli i ravanteljica Nataša Musizza. Na programu je sudjelovalo 40 djece i 4 odgojno-obrazovna djelatnika Gorjana Gašparini, Melita Terzić, Adrijana Dušenović i Manuela Janko.

Dvije glumice čitanjem priče i pjesmom, glazbenica sviranjem na harmonici i pjevanjem te vizualna umjetnica animacijom ilustracija uz pomoć grafoskopa, ispričale su djeci priču Ružno pače. Djeca su pričaonicu znatiželjno i aktivno pratila, a nakon pričaonice sudjelovali su na dramskoj radionici. Na dramskoj radionici sudjelovalo je 20 djece iz starije odgojne skupine Kornjače u pratnji odgajateljica Adrijane Dušenović i Manuele Janko. U rad radionice uključile su se i odgajateljice Gorjana Gašparini i Melita Terzić iz skupine Ribice, te su svi zajedno, na svoj način, kroz dramske igre i uz pomoć ilustracija  ispričali priču Ružno pače.

Kao priručnik za nastavak upotrebe dramskih igara u radu s djecom, odgajatelji su dobili brošuru Teatra Poco Loco s dramskim vježbama koje su koristili na radionici.