Predstava Šumastikus u Orebiću (26. travnja 2018.)

Predstava i radionica Šumastikus izvedene su 26. travnja 2018. godine u prostoru nove školske sportske dvorane Osnovne Škole Orebić. Sudjelovala su djeca predškolskog uzrasta, učenici matične te učenici iz tri područne škole, ukupno 170 učenika i 15 odgojno-obrazovnih djelatnika.
Broj djece koja su sudjelovala na programu neočekivano se povećao, što nije predstavljao problem glumci Sanji Milardović i Petru Cvirnu da u potpunosti realiziraju predviđeni program i uključe što više učenika pa su tako i radionica prilagodili dvostruko većem broju učenika od optimalnog. No bio je to još jedan uzbudljiv izazov koji je svladan uspješno, a o čemu je govorio i dojam zadovoljnih učenika i pedagoga.

Sudionici programa, učenici ali i učitelji, bili su iznenađeni predstavom i konstantnim uključivanjem izvođača i publike putem niza interaktivnih trenutaka tokom predstave. U razgovoru s učiteljima moglo se doznati da ovakav tip tzv. modernijeg pristupa sadržaju i formi kazališne predstave nisu dosada imali prilike gledati. Budući da je predstava Šumastikus tip predstave koji se ne zatvara i ne skriva od svoje publike (u odnosu na tzv. staromodnije forme kazališta), reakcije djece bile su izravne, glasne, jasne i prožete paletom raznih osjećaja, od navijanja i afirmiranja situacija do sudjelovanja zajedno s izvođačima u pojedinim trenucima.