Ninin svijet mjehurića u Krašiću (10. travnja 2018.)

U Osnovnoj školi „Kardinal Alojzije Stepinac“ u Krašiću 10. travnja 2018. godine gostovalo je Kazalište Smješko s predstavom Ninin svijet mjehurića i radionicom U zdravom tijelu - zdrav duh. Glumice Lana Bonacci i Jelena Hadži-Manev vodile su i radionicu koja je održana nakon predstave. Izvedbu je pratilo 63 učenika od 7 do 9 godina u pratnji učiteljica Vesne Zorić, Marijane Klobučar, Dunje Novosel i Ive Bebrić.

Program je osmišljen kako bi se djeci približila važnost brige o zdravlju, higijeni i potrebi za sportom. Glavna protagonistica predstave, djevojčica Nina, svijet oko sebe promatra kroz mjehuriće sapunice te priča priču o pravilnoj prehrani, ljubavi prema sportu i važnosti brige o svom zdravlju. Učenici su zainteresirano pratili izvedbu predstave te su na radionici pokazali kreativnosti i zaigranost.

Radionica nakon predstave usmjerena je na interakciju svih sudionika kroz različite igrice i kvizove znanja u kojima se dodatno uči o važnosti pravilne prehrane i zdravlju ali i o cjelokupnom procesu stvaranja kazališne predstave. Učenici i učiteljice aktivno su sudjelovali i veselili se grupnom radu što je dodatno omogućilo ugodnu i radnu atmosferu.