Igračke ispričale svoju priču u Antunovcu (17. svibnja 2018. godine)

17. svibnja 2018. godine održana je, u područnom odjelu Dječjeg vrtića Snjeguljica u Antunovcu pored Osijeka, plesna predstava „Nepospremljene igračke“. Predstava koja traje četrdesetak minuta održana je u velikoj dvorani za svu djecu dječjeg vrtića koja su s veseljem dočekala plesačice Mariju Lučić, Teu Vlahović, Jelenu Guštin, Klaru Lovrečki i Stošiju Zrinski.

Kroz predstavu je djecu vodio lik kauboja koji u stihovima priča priču o djevojčici koja je neuredna i nemarna, te ne sprema svoje igračke. Zanemarene igračke nalaze se na meti čistača i noćnih strahova, pa kauboj animira djecu da mu pomognu dokazati djevojčici koliko je važno biti uredan. Djeca su rado priskočila u pomoć kauboju veselo vičući i potičući djevojčicu da se promijeni. Kad se to zaista i dogodilo, veselim pljeskom ispratili su plesačice i s velikim zanimanjem ostali na radionicama.

Plesna radionica koju je osmislila Jasna Čižmek Tarbuk, a vodila Jelena Guštin je na primjeru koreografije vlakića iz predstave objasnila osnovne principe koreografiranja koje su zatim djeca i sama isprobala dajući ideje za novu koreografiju slonića. Radionica je trajala 45 minuta, a nakon toga djeca koja su u to vrijeme bila na likovnoj radionici, nastavila su s plesnom radionicom. Na radionicama su sudjelovale i odgajateljice Gordana Balož, Deana Rastija, Antonija Valentić i Andrea Glavica.

Likovna radionica, koju je osmislila i vodila Franica Grbić, omogućila je djeci da se kroz razgovor prisjete igračaka u predstavi, te da ih sami „pospreme“ u ormar od papira kojeg su sami izradili. Pritom su se služili kombiniranom tehnikom crtanja pastelama i lijepljenja kolaž-papira, a bili su i potaknuti da viđenim igračkama pridruže svoje vlastite i omiljene. Radovi su ostali izloženi u vrtiću s mogućnošću da ih dopune nakon drugih uobičajenih aktivnosti, te potom odnesu doma.