Nepospremljene igračke u Đurđevcu (11. svibnja 2018. godine)

Plesna predstava Nepospremljene igračke održana je 11. svibnja 2018. godine u Dječjem vrtiću Maslačak u Đurđevcu. Predstavu su gledala gotovo sva djeca vrtića, njih dvjestotinjak, zajedno s desetak odgajateljica.

Predstava govori o neurednoj djevojčici koja ne brine o svojim igračkama. Napuštene i ostavljene prepuštene su na milost i nemilost čistaču i noćnim strahovima. Tijekom predstave plesačice pozivaju djecu da sudjeluju i pomognu uvjeriti djevojčicu u važnost pospremanja igračaka. Djeca su s velikom pažnjom i s veseljem sudjelovala, pa je sretan završetak priče izazvao oduševljeni pljesak kojim su nagradili plesačice Mariju Lučić, Teu Vlahović, Jelenu Guštin, Klaru Lovrečki i Stošiju Zrinski.

Program se nastavio održavanjem plesnih i likovnih radionica. Na radionicama su sudjelovala djeca starijih odgojnih skupina, njih pedesetak podijeljenih u dvije grupe, zajedno s odgajateljicama Ines Bilas Popović, Danijela Seleš, Ljiljana Puhač i Ljiljana Lenardić, a nakon 45 minuta, grupe su se zamijenile, te su tako sva djeca imala priliku sudjelovati na obje radionice.

Plesnu radionicu vodila je Jelena Guštin uz pomoć svojih kolegica. Radionica se sastoji od učenja dijela koreografije iz predstave, te slaganja nove uz objašnjavanje odgajateljicama osnovnih koreografskih principa koji se primjenjuju u nastajanju nekog plesnog djela.

U likovnoj radionici, pod vodstvom Franice Grbić, a uz pomoć odgajateljica, djeca su izrađivala papirnate ormare za igračke u koje „pospremaju“ igračke kombiniranom tehnikom crtanja pastelama i lijepljenjem kolaža na prazne police. Sva djeca su s velikim entuzijazmom radila, neumorno sudjelovala u razgovoru i dovršavala radove koje su kasnije mogli izložiti u vrtiću ili ponijeti kući.