Ja pa ti pa mi u Držimurcu (20. travnja 2018. godine)

Ja pa ti pa mi serija je interaktivnih, interdisciplinarnih scenskih događanja za djecu predškolskog i ranijeg osnovnoškolskog uzrasta. Nastala je kao plod suradnje vizualne umjetnice Tonke Maleković, glazbenice Lane Juranić i plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović te kao nastavak višegodišnjeg istraživačko-edukativno-izvedbenog projekta za djecu (i odrasle) Od balona do slona, koji Multimedijalna koliba provodi od 2014. godine. Prva epizoda ove serije, nazvana  Stranci, poziva na (raz)govor o samoći i prijateljstvu, komunikaciji i nesporazumima, o suživotu kroz prihvaćanje drugog i drugačijeg, uviđanje svojih i tuđih vrlina te bogatstva koje svatko od nas donosi zajednici sa svime što jest i s umijećima koje posjeduje.  

U Područnoj školi Držimurec u mjestu Držimurec u općini Mala Subotica, održan je 20. travnja 2018. godine program za učenike 3. i 4. razreda. Izvedba je održana u razredu nakon čega je u školskoj dvorani održana i radionica za 48 učenika. Učenici su pokazali veliko zanimanje i koncentraciju  i spremno su se uključivali. Predstava je neverbalna te su sav zvuk i glazba izvođeni uživo što je gledatelje dodatno senzibiliziralo za pažljivo gledanje.

Radionica je započeta razgovorom o izvedbi nakon čega su voditeljice i učenici kroz pokret, ritam i glazbu radili na razvijanju vještina međusobnog slušanja. Polaznici su imali priliku jedan po jedan, uz asistenciju Lane Juranić, glazbenice i izvođačice u predstavi, svirati balafon za svoje prijatelje koji su za njih pak plesali, odnosno ”svirali” svojim tijelima.