Međunarodni natječaj za fotografiranje Oči mladih na putovima svile

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO primilo je poziv za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za fotografiranje Oči mladih na putovima svile.  

Sudionici u dobi od 14 do 25 godina koji žive ili putuju uz putove svile pozvani su da „Otkrivaju putove svile“ podnošenjem fotografija koje se pridržavaju 4 teme: kultura, spomenici, krajolik i ljudi. Korištenje fotografije kao alata na taj način pomaže potaknuti dijalog i kreativnost, međusobno razumijevanje i promicanju mira. Ove će fotografije naglasiti značajne kulturne interakcije, istodobno naglašavajući našu zajedničku baštinu Putova svile.

Pobjednici će biti svrstani u dvije različite dobne skupine: 14 – 17 godina i 18 – 25 godina.

Dodjela nagrada upriličit će se 30. kolovoza 2018. godine kada će se izabrati po tri dobitnika iz svake kategorije.

Dobitnici prve nagrade će primiti  profesionalni fotoaparat. Dobitnici druge nagrade dobit će poluautomatski fotoaparat, a nagrada za treće mjesto bit će standardni digitalni fotoaparat. Pored toga, pobjednicima će biti plaćeni putni troškovi na dodjelu nagrada. Putujuća izložba od pedesetak fotografija, koje najbolje predstavljaju duh natjecanja, bit će izložena u raznim zemljama. Ove fotografije će se također pojaviti u profesionalno vezanoj zbirci tiskanih slika.
Natječaj službeno završava 15. srpnja 2018. godine.

Prijave na natječaj se vrše izravno putem linka:
https://unescosilkroadphotocontest.org/en/participate do 15. srpnja 2018.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici
https://unescosilkroadphotocontest.org.