Crvenkapica ispričala svoju priču u Dugoj Resi (Karlovačka županija) 7. prosinca 2017. godine

U Dječjem vrtiću Duga Resa u Dugoj Resi Teatar Poco Loco je s programom „Priča mi se priča“ gostovao 7. prosinca 2017. godine. Na programu je sudjelovalo 150 djece iz svih odgojnih skupina uz  odgajateljice Ankicu Matešić, Sanju Brozinić, Danaju Mihalić, Nikolinu Ivšić, Nadu Bosiljevac, Martinu Livojević, Adrijanu Matija i zdravstvenu voditeljicu Dijanu Boljar.

Iz Teatra Poco Loco na gostovanju su sudjelovali glumci Dunja Fajdić, Maja Kovač i Petar Cvirn, glazbenica Davorka Horvat koja je svirala harmoniku te Renata Carola Gatica koja je priču pratila ilustracijama na grafoskopu.

Po završetku pričaonice, nakon kratkog odmora, započela je dramska radionica sa skupinom od 20 djece starijeg predškolskog uzrasta i odgajateljima Suzanom Bilanko, Irenom Greb, Zrinkom Babić, Editom Lesić, Anom Lorković, Albinom Ognjanovac, Jadrankom Ćutić, Tihanom Spudić, Marijom Meanđija Igrec, Andrejom Radojčić, Majom Alibegović,  pedagoginjom Mateom Maršal i ravnateljicom Anom Božić koja je ujedno i koordinirala gostovanje Ruksaka u Dječjem vrtiću Duga Resa.

Djeca i odgajatelji su kroz dramske vježbe u pratnji prizora s grafoskopa, ponovo ispričali i doživjeli priču Crvenkapicu, a za daljnje korištenje dramskih vježbi dobili su brošuru Teatra Poco Loco o projektu Priča mi se priča i korištenim dramskim vježbama.

Po završetku programa, saznali smo da se u odgojnoj skupini odgajateljice Nikoline Ivšić provodi projekt „Priče i bajke“, te da su dva tjedna prije gostovanja bili u „Svijetu bajke Crvenkapice“. Odgajateljica Nikolina Ivšić je napisala: „Oduševljeni smo vašom izvedbom, bilo nam je jako lijepo i poučno!“, te zamolila da Dječjem vrtiću Duga Resa Poco Loco da na korištenje dramatiziran tekst za priču Baka Mraz, po kojem će odgajatelji s djecom napraviti vrtićku predstavu za Božić. Tekst je poslan i sada svi zajedno čekamo dojmove s nove, dječje, kazališne predstave koja je nastala potaknuta kreativnim druženjem na „Ruksaku punom kulture“.