23. travnja 2018. - Ministrica kulture na svečanom otvorenju Noći knjige

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek nazočit će u ponedjeljak 23. travnja u svečanom otvorenju Noći knjige u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Noć knjige, manifestacija kojom se obilježava Dan hrvatske knjige te Svjetski dan knjige i autorskih prava, ove se godine održava sedmu godinu zaredom, a obuhvatit će razna događanja diljem Hrvatske povezana s knjigom i čitanjem. Tema ovogodišnjeg izdanja Noći knjige je “Budućnost knjige”.

U programu otvorenja bit će predstavljeni najnoviji rezultati istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj, koje je na poticaj organizatora manifestacije provela tvrtka GFK – Centar za istraživanje tržišta, a bit će otvorena i izložba “Ugovor iz Marakeša – zašto je važan?!”, nastala u organizaciji Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatske knjižnice za slijepe i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a bit će proglašeni i pobjednici likovnoga natječaja “Ubaci knjigu u vremenski stroj!”, u kojemu su povodom Noći knjige sudjelovali učenici osnovnih i srednjih pkola.