22. prosinca 2017. - Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda u Ministarstvu kulture

U Ministarstvu kulture održat će se u petak, 22. prosinca 2017., s početkom u 11,30 sati, svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za mlade.


   Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić potpisat će Ugovore s predstavnicima prvih u nizu uspješnih prijavitelja na ovaj poziv, odgovornim osobama iz BLOK-a - Lokalne baze za osvježavanje kulture, CEKAPE-a - Centra za kreativno pisanje, Grada Čakovca, Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika Split i Zadarske županije. Ukupna vrijednost ugovora koji će biti potpisani u petak iznosi 2.272.015 kuna, dok je ukupna financijska alokacija natječaja 18 milijuna kuna.

   Udio od 85 % sredstava koja će se podijeliti u sklopu natječaja osiguran je iz Europskog socijalnog fonda (ESF-a), dok će Ministarstvo kulture obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati iz Državnog proračuna RH. Natječaj je proveden u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020., s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti mladih osoba u RH, a posebno onih u nepovoljnom položaju, kroz veće sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima. Riječ je o prvom natječaju Ministarstva kulture u kome će uspješnim prijaviteljima biti dodijeljena bespovratna sredstva ESF-a. Ministarstvo kulture je dosad objavilo i pozive „Umjetnost i kultura 54+“ te „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“, koji je trenutno otvoren za prijave.