Europska priča: Dobitnici EUPL-a ispisuju Europu

Uoči 10. obljetnice Europske nagrade za književnost (EUPL) svi su dobitnici pozvani sudjelovati u posebnom natjecanju. 

   Europska nagrada za književnost – European Union Prize for Literature (EUPL) - slavi 10. obljetnicu 2018. godine. Kako bi se obilježila ova prigoda, 108 autora dobitnika EUPL-a iz 37 europskih zemalja, ima mogućnost sudjelovati na posebnom natječaju pod nazivom „Europska priča: Dobitnici EUPL-a ispisuju Europu“.

   „Europska priča" na vlastitom jeziku može biti gotovo sve: sve kreativne priče, raznolike, multikulturne i šarene kao i sama Europa.

   Da bi sudjelovali u natječaju, dobitnici EUPL-a trebaju do 23. veljače 2018. godine dostaviti izvornoi rad ili kratku priču od 2 do 4 stranice.

   Budući da je 2018. godina obilježena kao Europska godina kulturne baštine, radovi u kojima europska baština ima značajnu ulogu ući će u izbor za posebnu nagradu žirija.

   Sve će radove ocijeniti profesionalni žiri. Radovi će biti prevedeni na engleski jezik, a obje verzije, i original i prijevod, objavit će se u posebnoj publikaciji. Svi će se doprinosi dijeliti online, a u proces glasovanja bit će uključena i javnost. Ceremonija dodjele nagrada održat će se na jesen 2018. godine, u Beču u okviru austrijskog predsjedanja Europskom unijom.

   Proslava 10. obljetnice EUPL-a 2018. godine omogućit će svim autorima dobitnicima Nagrade daljnje promoviranje svojih iznimnih djela širokoj europskoj publici.

   Europsku nagradu za književnost (EUPL) dodjeljuje Europska komisija u suradnji s Europskim vijećem pisaca (EWC), Europskom federacijom izdavača (FEP) i Europskom i međunarodnom knjižničarskom federacijom (EIBF).

   Više informacija na stranici EUPL web