21. studenoga 2017. - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek s ministrima EU u Bruxellesu

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će u Bruxellesu 21. studenoga 2017. godine na sastanku Vijeća ministara EU za obrazovanje, mlade, kulturu i sport.


   Vijeće ministara kulture usvojit će Zaključak Vijeća o promicanju pristupa kulturi putem digitalnih sredstava s naglaskom na razvoju publike. Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek raspravljat će s kolegama iz EU o ulozi kulture u izgradnji povezanih društava u Europi.
   Predlaže se razmotriti što promjene u Europi znače za kulturne organizacije u smislu osiguranja prijenosa kulturne baštine kroz generacije, publiku i različite umjetničke medije kako bi ostala relevantna i ekonomski održiva u dugoročnom razdoblju. Vrijedno je istražiti potrebe i interese različitih zajednica, pronaći ravnotežu između rješavanja tradicionalne i nove publike i pomaganju novo prijavljenim skupinama.

   Prethodeći sastanku Vijeća ministara, ministrica kulture Obuljen Koržinek održat će radni susret s rumunjskim ministrom kulture i nacionalnog identiteta Lucianom Romaşcanuom te finskim ministrom europskih poslova, kulture i sporta Sampoom Terhoom, a vezano uz pripremu zajedničkog plana predsjedanja Europskom unijom.