3. - 4. studenoga 2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na 39. zasjedanju Opće skupštine UNESCO-a

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek predvodi izaslanstvo Republike Hrvatske na 39. zasjedanju Opće skupštine UNESCO-a, koja se održava od 30. listopada do 14. studenoga 2017. godine u sjedištu UNESCO-a u Parizu.  

Riječ je o skupu koji se održava svake dvije godine i na kojem sudjeluju izaslanstva svih država članica UNESCO-a.
 
   Ministrica Obuljen Koržinek govorit će na izlaganju šefova izaslanstava 4. studenoga o prioritetima Republike Hrvatske te će istaknuti da ćemo i dalje aktivno surađivati na svim područjima UNESCO-ovog djelovanja koja pokrivaju područje kulture, obrazovanja, znanosti, društvenih i humanističkih znanosti te komunikacija i informacija.
 
   Članovi izaslanstva će ciljano sudjelovati na tematskim zasjedanjima u skladu s prioritetima Republike Hrvatske. Tijekom dvotjednog zasjedanja rad Opće skupštine organiziran je kroz različite razine sastanaka: plenarna zasjedanja i opće debate, specijalizirana povjerenstva formirana sukladno područjima rada Organizacije i dodatne specijalizirane sastanke.