Održane informativne radionice za poziv na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura 54+“

 

   Ministarstvo kulture, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, održalo je četiri informativne radionice za poziv na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura 54+“. Poziv je objavljen u okviru Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. ‒ 2020., a usmjeren je na socijalno uključivanje i unaprjeđenje kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Indikativni iznos financijske omotnice poziva „Umjetnost i kultura 54+“ jest 20.000.000,00 HRK. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85% osigurano iz sredstava Europskoga socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

   Radionice su održane u Splitu (8. lipnja 2017.), Rijeci (9. lipnja 2017.), Osijeku (14. lipnja 2017.) i Zagrebu (19. lipnja 2017.). Na radionicama se okupilo 248 sudionika, kojima su predstavljeni ciljevi Poziva, natječajna dokumentacija i način podnošenja projektnih prijedloga.

   Informacije koje su prezentirane na radionicama, uključujući i prijepis pitanja i odgovora, bit će objavljene na mrežnim stranicama Europskih strukturnih fondova (www.strukturnifondovi.hr) i Europskoga socijalnog fonda (www.esf.hr).