19. lipnja 2017. - Informativna radionica vezana uz Poziv na dostavu projektnih prijedloga programa „Umjetnost i kultura 54+“

Kako bi potencijalne prijavitelje informiralo o ciljevima i kriterijima Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura 54+“, Ministarstvo kulture organiziralo je informativnu radionicu koja će se održati u ponedjeljak, 19. lipnja 2017. godine, u 10:00 sati u Hotelu International u Zagrebu.

   Radionici će prisustvovati državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević i državni tajnik u Ministarstvu kulture Krešimir Partl.
 
   Ministarstvo kulture objavilo je dana 23. svibnja 2017. godine otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom “Umjetnost i kultura 54 +“. Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a usmjeren je na socijalno uključivanje i unaprjeđenje kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim aktivnostima.
 
   Ovim Pozivom financirat će se aktivnosti pripreme i provedbe participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godina te aktivnosti stručnog usavršavanja umjetnika i kulturnih radnika u području kulturne i umjetničke edukacije i medijacije usmjerene na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine.
 
   Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge u području kulture i umjetnosti, zaklade te zadruge koje u svom temeljnom aktu imaju navedenu kulturnu, odnosno umjetničku djelatnost), ustanove u kulturi te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
 
   Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 20.000.000,00 HRK. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85% osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a), dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.
   Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 24. srpnja 2017. godine.