22. - 23. svibnja 2017. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovat će sjednici Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS)

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek boravit će u službenom posjetu Bruxellesu od 22. do 23. svibnja 2017. godine, povodom sjednice Vijeća Europske unije za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS).

 
Vijeće za obrazovanje, mlade, kulturu i sport sastoji se od ministara nadležnih za obrazovanje, kulturu, mlade, medije i sport iz svih država članica EU-a. Na sastanku će sudjelovati predstavnik Europske komisije, zatim gđa Federica Mogherini, potpredsjednica Europske komisije / visoka predstavnica Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i g. Tibor Navracsics,  povjerenik Europske komisije za kulturu, obrazovanje i mlade, koji će svojim izlaganjima pridonijeti raspravama.
 
Za ovu sjednicu Vijeća ministara, malteško Predsjedništvo je predvidjelo da će biti usvojen Opći pristup vezan uz daljnji rad na pripremi Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama čija je revizija započela na inicijativu Europske komisije prije godinu dana. Nakon toga će ministri na Vijeću razgovarati o Nacrtu zaključka Vijeća o strateškom pristupu EU međunarodnim kulturnim odnosima te ga po završetku rasprave i usvojiti.  Republika Hrvatska je uz izraženu podršku dokumentu istaknula da se zalaže za suradnju otvorenu svima, regionalno kao i globalno, uz jačanje međusektorske suradnje i međukulturnog dijaloga.