Rezultati natječaja za Europske projekte suradnje iz programa Kreativna Europa (2.5.2017.)

 

     Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je rezultate trećega Poziva za prijave na natječaj u okviru programa EU Kreativna Europa ‒ potprogram Kultura za potporu europskim projektima suradnje koji je trajao do 23. studenog 2016. godine.
     Europski projekti suradnje dijele se na veće i manje, po broju partnera koji sudjeluju u pojedinome projektu i po mogućem iznosu potpore (najmanje tri partnera za potporu do 200.000 eura za tzv. manje projekte suradnje i najmanje šest partnera za potporu do 2,000.000 eura za tzv. veće projekte suradnje).

     Svim hrvatskim kulturnim organizacijama koje su ostvarile ovako zapažen uspjeh na europskoj razini upućujemo iskrene čestitke i želimo im nastavak uspješnoga rada, a one koje će se tek prijaviti na natječaje Kreativne Europe podsjećamo da je sljedeći rok za prijavu za potporu europskim projektima suradnje 5. listopada 2016. godine.

     Ministarstvo kulture nastavlja s praksom sufinanciranja hrvatskih projektnih partnera putem Pravilnika o sufinanciranju projekata odobrenih u okviru programa Europske unije Kreativna Europa – potprogram Kultura, kojim se određuju kriteriji i postupak sufinanciranja projekata odobrenih u okviru programa Kreativna Europa – potprogram Kultura do 2020., a za sve informacije i pitanja o sudjelovanju u Kreativnoj Europi na raspolaganju stoji Desk Kreativne Europe.

     Više o rezultatima pročitajte ovdje: (https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/news/selection-results-creative-europe-culture-%E2%80%93-european-cooperation-projects-2017-call-452016_en