12. travnja 2017. - Stručna rasprava "Kulturne politike i kulturne industrije kao poticaj gospodarskog razvoja"

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održat će uvodno izlaganje i predavanje na znanstvenom skupu „Kulturne politike i kulturne industrije kao poticaj gospodarskog razvoja“ koji će se održati u srijedu, 12. travnja 2017. godine, u 11 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg maršala Tita 14). 


     Znanstveni skup „Kulturne politike i kulturne industrije kao poticaj gospodarskog razvoja“ jedanaesto je stručno događanje u okviru tribine „Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske“, a na znanstvenom skupu raspravljat će se o učincima dobro promišljene kulturne politike usmjerene na rast gospodarstva Republike Hrvatske.

     Prisutnima će pozdravne riječi uputiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić. Nakon uvodnog izlaganja ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, panel raspravu moderirat će doc. dr. sc. Romana Matanovac Vučković, voditeljica poslijediplomskog sveučilišnog specijalističkog interdisciplinarnog studija Intelektualno vlasništvo.

     Na panel diskusiji sudjelovat će red. prof. art. Zrinko Ogresta, glazbenik Tonči Huljić, muzejska savjetnica i ravnateljica Etnografskog muzeja u Zagrebu Goranka Horjan, savjetnik mentor u Uredu glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Damir Novinić i direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva, Rijeka 2020. – Europska prijestolnica kulture, Irena Kregar Šegota. Voditelj stručnoga skupa je prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.