14. siječnja 2017. - Svečano otvorenje stalnoga postava Zbirke Bauer u Gradskome muzeju Vukovar

Povodom 25 godina međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 21 godine od početka procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao izaslanica predsjednika Vlade RH otvorit će stalni postav Zbirke Bauer.
  

     Svečano otvorenje stalnoga postava Zbirke Bauer u zgradi dvorca Eltz održat će se u subotu, 14. siječnja 2017. godine, u 12:00 sati. Osim ministrice kulture prisutnima će se pozdravnim govorima obratiti gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ružica Marić, muzejski savjetnik i voditelj Zbirke Bauer Zdravko Dvojković te voditeljica projekta povrata kulturnih dobara Gradskoga muzeja Vukovar mr. sc. Branka Šulc.
 
      Ministrica kulture sa suradnicima boravit će u petak i subotu, 13. i 14. siječnja, u radnome posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji. Susrest će se s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom i gradonačelnikom Iloka Zvonimirom Dragunom, nakon čega će obići Državni arhiv u Vukovaru, Arheološki park Vučedol te Muzej grada Iloka.
 
     U subotu, 14. siječnja, ministrica kulture obići će i Gradsku knjižnicu Vukovar, nakon čega će prisustvovati svečanomu otvorenju stalnoga postava Zbirke Bauer u Gradskome muzeju Vukovar.