Osijek, 28.09.2016. – Predstavljanje Programa EU Kreativna Europa potprogram Kultura (26.9.2016.)

 

     Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture RH u suradnji s Gradom Osijekom organizira 28. rujna 2016. godine, u prostorijama gradske uprave Grada Osijeka, Kuhačeva 9., predstavljanje Programa EU Kreativna Europa potprogram Kultura.

     Interaktivna radionica „Program Kreativna Europa – Od ideje do cilja“ započet će u 10.00 sati u prostorijama gradske uprave Grada Osijeka, Velika vijećnica, Kuhačeva 9, a program će biti podijeljen u dva dijela - prvi dio pod nazivom IDEJA U NASTAJANJU i drugi pod nazivom SREDSTVO I CILJ.

     U prvom dijelu izlaganja, sudionike će s glavnim značajkama programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.) s posebnim naglaskom na potprogram Kultura upoznati Morana Bigač, predstavnica Deska Kreativne Europe. Prisutni će biti informirani o ciljevima i prioritetima samog Programa, proračunu, o vrstama natječaja na koje hrvatske kulturne organizacije mogu prijaviti svoje projekte te na koji način preispitati vlastite ideje, a na samom kraju bit će predstavljeno i nekoliko projekata kao primjera dobre prakse. U drugom djelu predstavnica Umjetničke akademije u Osijeku, Antonija Matić, predstaviti će program All Strings Attached:

     Pioneers of the European Puppetry behind the Scenes
koji je uspješno prošao europsku evaluaciju i povukao sredstva za svoju ideju. Na kraju, voditeljica Deska Kreativne Europe Anera Stopfer upoznat će sudionike s informacijama o pisanju i prijavljivanju projekata kao i s tehničkim karakteristikama natječaja. 




 

 >>> Program

 >>> Prezentacija