Predstava Djed i najveća repa u svemiru izvedena u Beravcima (13. listopada 2015.)

   U Beravcima je izvedena predstava za djecu Djed i najveća repa u svemiru u produkciji Teatra Poco Loco, u kojoj su glumili glumci Dunja Fajdić, Maja Katić, Petar Cvirn i Dean Krivačić te kazališna redateljica Renata Carolla Gatica.

     Predstava je nastala prema predlošku priče Djed i najveća repa u svemiru, Adama Petera Maguirea, iz zbirke Bajke za bolje sutra. Riječ je o inačici stare ruske narodne priče Djed i repa, dobro poznatoj i malima i velikima. Progovarajući o mukotrpnim pokušajima djedice da iz zemlje izvadi vrijedan plod, priča zapravo govori o radu, ljubavi i strpljenju koje je potrebno uložiti u zemlju (i u naš planet Zemlju), jer nam ona daje hranu i život. Cilj je predstave naučiti djecu da svi ljudi trebaju biti pažljivi prema prirodi kako bi živjeli zdravi i sretni.
     Teatar Poco Loco umjetnička je organizacija, u kojoj rade i surađuju profesionalni glumci, glazbenici i redatelji, dramaturzi i dramski pedagozi. Umjetnička organizacija Teatar Poco Loco je osnovana u rujnu 2014. godine, a njezin ansambl čine višestruko nagrađivana redateljica Renata Carola Gatica te profesionalne glumice i glumci Maja Katić, Zrinka Kušević, Dunja Fajdić, Petar Cvirn, Dean Krivačić, Davorka Horvat i Lea Đido.
     Ansambl Teatra Poco Loco dramatizira bajke i sklada songove te na svoj, prepoznatljiv način, uz interakciju s djecom, glazbu i ilustracije putem grafoskopa, priča omiljene dječje bajke te otkriva neke nove. Uz sjajnu glumačku postavu i žive ilustracije, slike projicirane na zidu, svaku bajku prati glazba uživo. Ovakvim načinom pričanja priča djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom te u najranijoj dobi dobivaju priliku upoznati različita glazbala. Teatar Poco Loco kroz osvoje projekte istražuje proces pripovijedanja i pruža iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi.
   
     Predstavu Djed i najveća repa u svemiru pratilo je 40 učenika Područne škole Beravci matične Osnovne škole Ivana Filipovića u Velikoj Kopanici, učitelji Manuela Lučić, Ružica Nako, Alma Jašaravić i ravnatelj Željko Flidr, dok je u radionici analize predstave sudjelovalo 20 učenika.