Ruksak (pun) kulture na bolničkom odjelu za djecu Thalassotherapije u Crikvenici (7. listopada 2015.)

     Ruksak (pun) kulture  7. listopada 2015. godine s Gradskim kazalištem lutaka iz Rijeke posjetio je bolnički odjel Thalassotherapije u Crikvenici gdje su glumci Gradskog kazališta lutaka izveli predstavu Lutkofor. Predstavu je gledalo 36 učenika osnovnih škola. Lutkarska predstava Lutkofor govori o procesu nastajanja lutkarske predstave. Učenici su se tijekom predstave, kroz likove inspicijenta, redatelja, tehnologa lutke i glumca – lutkara, upoznali s osnovnim kazališnim i lutkarskim pojmovima te s nekoliko glavnih vrsta lutka – marionetom, bunraku, javajkom i ginjolom. Pedagozi i učitelji koji su sudjelovali u programu jesu Marijana Barac Tomić, Milena Matrljan, Tatjana Veljanovska, Smiljka Švarc, Klaudija Brkljača i Sanja Krešić.

     Predstava je završila s pozivom djece na sudjelovanje u radionici, tj. u pripremi i izvedbi predstave Tri praščića. Radionica je započela podjelom u timove gdje je svaki tim dobio određeni umjetnički i kreativni zadatak unutar kazališnog procesa. Na kraju radionice prikazana je osmišljena kazališna predstava Tri praščića, a kroz navedeni rad djeca su bila upoznata sa specifičnostima javnog nastupa i razvijanja suradničkog odnosa s ostalim timovima. 
     Na radionici su sudjelovala 22 učenika, a u izvedbi predstave i u realizaciji radionice sudjelovali su: Zrinka Kolak – Fabijan, Božena Delaš, Goran Zelić, Radovan Kunić i Damir Ševček.