Sestre Anica i Danica u Dragaliću (21. svibnja 2015.)

     Ruksak (pun) kulture došao je u OŠ Dragalić u Brodsko-posavskoj županiji s lutkarskom kazališnom  predstavom Anica i Danica Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka. U ovoj veseloj i poučnoj priči 45 učenika od 1. do 4. razreda pratil je zanimljive doživljaje sestara blizanki koje su potpuno jednake, ali sasvim različite naravi, što stvara mnoge komične situacije. Izvrsna glumica Aleksandra Colnarić oduševila je djecu u ovoj krasnoj priči.

    Nakon predstave, koja je izvedena u Društvenom domu Dragalić, glumice Dječjeg kazališta Branko Mihaljević, Lidija Helajs i Snježana Vigović, održale su lutkarsku radionicu u kojoj su se učenici upoznali s vrstama lutaka i jednostavnim mogućnostima njihove animacije te se i sami okušali u izvedbi.
      Predstavi i radionici prisustvovale su učiteljice Nikolina Bičanić, Olivera Galetić, Kristina Peterlik, Lidija Prša, Emilija Tomić, učiteljica iz PŠ Gorica čijih je 6 učenika prisustvovalo predstavi, Branka Francuz, ravnateljica škole i pedagog Stjepan Aščić.