Multiprogram u Vinkovcima - 30. siječnja 2015.

    Ruksak (pun) kulture 30. siječnja 2015. godine u OŠ Bartola Kašića u Vinkovcima doveo je program Kultura na kotačima i glazbeni program udruge Delta Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe.

     U sklopu provođenja programa Kultura na kotačima, učenicima nižih razreda izvedena je predstava Tobija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Predstava Tobija govori o jazavčaru čije su uši duge kao zastori. Kroz priču o psu, predstava Tobija govori o odrastanju i o tome kako mladi ljudi nikada nisu zadovoljni svojim izgledom. Nakon predstave održana je lutkarska radionica na kojoj su djeca imala priliku osmisliti i odigrati vlastitu lutkarsku predstavu.

     Tijekom radionice za mlađe učenike, učenici viših razreda prisustvovali su glazbenom programu udruge Delta, Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe. Tomislav Goluban i gitarist Tomislav Novak proveli su učenike kroz svijet usne harmonike i početke blues glazbe. Objasnili su kako je blues dodavanjem struje polagano prerastao u rock'n'roll. Također su se dotakli i ostalih glazbenih stilova vezanih uz korijene suvremene glazbe kao što su gospel, jazz i country.

     Programu su, uz svih 397 učenika škole, prisustvovali i svi profesori te ravanteljica Adrijana Cvrković Lasić.