Rodino pismo Žapcu na Rabu i Pašmanu (25. i 26. studenoga 2014.)

    Ruksak pun kulture još je jednom krenuo put jadranskih otoka, ovoga puta malo sjevernije, na otok Rabu  u DV Pahuljica u Rabu. Važno je naglasiti da su u matični vrtić na program došla i djeca iz područnih vrtića Lopar i Supetarska Draga.

    Lutkarska predstava pod nazivom Rodino pismo Žapcu govori o rađanju prijateljstva između gospođice Rode i maloga gospodina Žapca te tako pokušava najmlađima, njihovim aktivnim sudjelovanjem, približiti svijet u kojem žive. Predstavu su izveli Lucija Barišić i Davor Kovač.
    Nakon lutkarske predstave uslijedila je radionica pod nazivom Teatar predmeta – moja najdraža igračka. Djeca su kroz igru sa stvarima koje ih okružuju, poput bilježnica, plahti i raznih drugih predmeta, pokušala otvoriti svoju maštu.
    Cilj je radionice i smisao „putovanja“ kroz teatar predmeta, kako ističu voditelji radionica, poticanje mašte i poziv na suigru. Posebno je bila dojmljiva vježba s tkaninom plave boje koja je oponašala more. Umjetnica Marina Bažulić također je neke od igara u radionici, popratila svirkom ukulele.
    Predstavi su prisustvovale odgajateljice i ravnateljica Sanja Grozdanić.

    Nakon Raba, Ruksak se zaputio južnije na još jedan otok.  Ovaj puta destinacija je bila Pašman, Dječji vrtić Ćok i PŠ Tkon. Za veselu djecu iz mjesta Tkon ponovno je nastupila Umjetnička organizacija Pierre Vally teatar sa svojom predstavom Rodino pismo žapcu. Nakon predstave održana je radionica Teatar predmeta.
    Na programu su sudjelovale odgajateljice Marat  Mušetić Bobić, ravnateljica Ana Kuštera i učiteljice PŠ Tkon Ružica Botić i Anita Šarić.
 

DV Pahuljica, 25. studenoga 2014.






















































DV Ćok i PŠ Tkon,  26. studenoga 2014.