Televizija Student u OŠ Brodarica (22. rujna 2014.)

     Ruksak (pun) kulture posjetio je Osnovnu školu Brodarica u Šibensko – kninskoj županiji. Studenti udruge Televizija Student Fakulteta političkih znanosti održali su program za 40 učenika osmih razreda te organizirali cjelodnevnu radionicu jednominutnog filma.

     Članovi udruge Kristina Baticeli i Ivan Granić, pod mentorstvom profesorice Tene Perišin, vodili su radionicu čiji je cilj bio kroz praktični i teorijski dio pokazati učenicima tehnike i vještine video stvaralaštva korištenjem pametnih telefona.

     Tijekom radionice učenici su se upoznali s osnovama filmske naracije, snimanja slike i zvuka te montaže. Učenici su se podijelili u dvije skupine u kojima su dobili zaduženja kako bi zajedno snimili što bolji film.
     Tako je nekoliko učenika smišljalo scenarij, dio njih upoznavao se s radom tehnike i mogućnostima koje pružaju pametni telefoni, a dio je uvježbavao uloge koje su tumačili pred kamerom.
     Jedna je skupina učenika pregledavala snimljene materijale i upoznavala se s montažom. Kada su filmovi prošli završnu fazu montaže, oba snimljena filma premjerno su prikazana cijelom razredu.