Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Hrvatski povijesni muzej

Na temelju članka 44. Statuta Hrvatskog povijesnog muzeja, članka 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama („Narodne novine“, broj 56/22.), Izmjene Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Hrvatskog povijesnog muzeja (Ur.broj: 10-6/10, od 8.11.2010. godine), Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Hrvatskog povijesnog muzeja (Ur.broj: 10-10/19, od 23. prosinca 2019. godine), članka 4. Pravilnika o radu Hrvatskog povijesnog muzeja i Suglasnosti za zapošljavanje Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske od 25. svibnja 2022. godine (KLASA: 112-01/22-01/0157; URBROJ: 532-02-01/1-22-02), muzejska ustanova Hrvatski povijesni muzej iz Zagreba, Matoševa 9, raspisuje
 
NATJEČAJ
za zasnivanje radnog odnosa u Hrvatskom povijesnom muzeju za radna mjesta:
 
1) SPREMAČ/ICA
- 1 izvršitelj/ica na neodređeno, puno radno vrijeme, probni rad 2 mjeseca
Uvjeti:
  • niža stručna sprema (NSS)
  • tri mjeseca radnog iskustva na sličnim poslovima

2) MUZEJSKI TEHNIČAR/KA
- 1 izvršitelj/ica na neodređeno, puno radno vrijeme, probni rad 3 mjeseca
 
Uvjeti:
  • srednja stručna sprema (SSS), odgovarajuća stručna škola
 
Prednost:
  • zvanje muzejskog tehničara
  • radno iskustvo duže od jedne godine na poslovima muzejskog tehničara
  • znanje jednog svjetskog jezika
 
3) RAČUNOVODSTVENI REFERENT/ICA
- 1 izvršitelj/ica na neodređeno, puno radno vrijeme, probni rad 3 mjeseca
 
Uvjeti:
  • srednja stručna sprema (SSS), ekonomist
  • 1 godina radnog iskustva na računovodstvenim poslovima
  • znanje rada na računalu u okviru poslova radnog mjesta
 
Prednost:
  • znanje jednog svjetskog jezika
 
 
Uz pisanu prijavu za natječaj za sva radna mjesta kandidati/kandidatkinje dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:
  • životopis
  • dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika svjedodžbe)
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice)
  • elektronički zapis odnosno potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ne stariji od 30 dana)
  • uvjerenje o nekažnjavanju koje ne smije biti starije od 6 mjeseci (preslika)
 
Na natječaj mogu se javiti osobe oba spola.
O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
Priloženu natječajnu dokumentaciju ne vraćamo.
 
Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/a je u prijavi na natječaj/oglas pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17.) uz prijavu na natječaj/oglas dužan/a je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages/NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje/
Popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju.pdf

Prijavom na natječaj kandidat daje privolu Hrvatskom povijesnom muzeju za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u prijavi na natječaj te dokumentaciji dostavljenoj s prijavom, u svrhu odabira kandidata te privolu na dostavu obavijesti o rezultatima natječaja koja se dostavlja svim kandidatima koja uključuje ime i prezime te struku. Privola za prikupljanje i obradu osobnih podataka je uvjet za prijavu na natječaj.
Kandidat može u svakom trenutku bez objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade svojih osobnih podataka, o čemu će mu Hrvatski povijesni muzej izdati potvrdu.
Prikupljeni osobni podaci obrađivat će se u skladu s važećim propisima, odnosno Uredbom Europske unije 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. godine te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“, broj 42/18).
Opoziv privole kandidat može podnijeti osobno ili e-poštom na adresu tajnistvo@hismus.hr.
 
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se u roku 10 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama s naznakom «ZA NATJEČAJ – (navesti naziv radnog mjesta)» na adresu: HRVATSKI POVIJESNI MUZEJ, Matoševa 9, Zagreb. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.
 
 
Hrvatski povijesni muzej
Objava, 16.9.2022.