Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja (ž/m) Hrvatskog restauratorskog zavoda

Temeljem članaka 40. i 41. Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine“ broj 83/22), članaka 40. i 41. Zakona o ustanovama („Narodne novine“ broj 76/93, 29/97, 47/99, 35/08 i 127/19), članaka 7. i 8. Uredbe o spajanju javnih ustanova restauratorske djelatnosti („Narodne novine“ broj 2/97, 119/01 i 72/14) i članka 24. Statuta Hrvatskog restauratorskog zavoda, Upravno vijeće Hrvatskog restauratorskog zavoda objavljuje
 
NATJEČAJ
za izbor i imenovanje ravnatelja (ž/m)
 
Uvjeti:

Za ravnatelja Hrvatskog restauratorskog zavoda može se imenovati osoba koja ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij društvenog, humanističkog, tehničkog, prirodnog ili umjetničkog smjera, koja se odlikuje stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima, te ispunjava ostale uvjete:
  • stečeno više stručno zvanje u konzervatorskoj ili konzervatorsko-restauratorskoj djelatnosti,
  • 10 godina radnog iskustva u konzervatorskoj ili konzervatorsko-restauratorskoj djelatnosti,
  • iskustvo na upravljačkim poslovima.
 
Ravnatelj se imenuje na mandat od četiri (4) godine.
 
Uz prijavu na natječaj kandidat treba priložiti (u originalu ili preslici):
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (osobna iskaznica, putovnica, vojna iskaznica ili domovnica),
  • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 6 mjeseci),
  • dokaz o stečenoj stručnoj spremi/diplomu,
  • dokaz o stečenom višem stručnom zvanju,
  • dokaz o stečenom radnom iskustvu u konzervatorskoj ili konzervatorsko-restauratorskoj djelatnosti,
  • dokaz o stečenom radnom iskustvu na upravljačkim poslovima,
  • životopis,
  • prijedlog četverogodišnjeg programa koji obvezno sadrži financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa.
 
Ravnopravno se mogu natjecati kandidati ženskog i muškog spola.
 
Uvid u dokumentaciju koja sadrži programske i financijske pokazatelje za 2021. i prethodne godine te osnovne organizacijske i kadrovske pokazatelje može se ostvariti na mrežnoj stranici Hrvatskog restauratorskog zavoda www.hrz.hr.
 
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju dostavlja dokumentaciju sukladno posebnim propisima:

1. Za ostvarivanje prava sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima iz domovinskoga rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ broj 121/17, 98/19, 84/21), kandidat koji u trenutku podnošenja prijave ispunjava uvjete je dužan, uz prijavu na natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju. Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju nalaze se na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//NG/12%20Prosinac/Zapošljavanje//
POPIS%20DOKAZA%20ZA%20OSTVARIVANJE%20PRAVA%20PRI%20ZAPOŠLJAVANJU.pdf
3. Za ostvarivanje prava sukladno Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“ broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 02/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 130/03, 148/13, 98/19), kandidat koji u trenutku podnošenja prijave ispunjava uvjete je dužan, uz prijavu na  natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju
4. Za ostvarivanje prava sukladno Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata („Narodne novine“ broj 84/21), kandidat koji u trenutku podnošenja prijave ispunjava uvjete je dužan, uz prijavu na natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju
5. Za ostvarivanje prava sukladno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“ broj 157/13, 152/14, 39/18, 32/20), kandidat koji u trenutku podnošenja prijave ispunjava uvjete je dužan, uz prijavu na natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju.
 
Obavještavaju se kandidati prijavljeni na natječaj da će Hrvatski restauratorski zavod prikupljati i obrađivati osobne podatke navedene u prijavi na natječaj i dokumentaciji dostavljenoj s prijavom, u svrhu odabira kandidata te u tu svrhu dostaviti obavijest o izabranom kandidatu (koja uključuje inicijale i godinu rođenja) kandidatima i osobama koje se u prijavi na natječaj pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno posebnom propisu. Kandidat može u svakom trenutku bez obrazloženja zatražiti prestanak aktivnosti obrade svojih osobnih podataka, o čemu će mu Hrvatski restauratorski zavod izdati potvrdu. Prikupljeni osobni podaci obradit će se u skladu s važećim propisima (Općom uredbom o zaštiti podataka te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, „Narodne novine“ broj 42/18).
 
Prijave na natječaj s potpunim dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku 30 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama. Prijave s nepotpunom dokumentacijom neće se razmatrati.

Prijave se podnose u zatvorenoj omotnici s naznakom „natječaj za ravnatelja“ na adresu: Hrvatski restauratorski zavod, Nike Grškovića 23, 10002 Zagreb, pp 23 ili neposredno na adresu Hrvatski restauratorski zavod, Nike Grškovića 23, Zagreb.

Za prijavu koja je na natječaj upućena kao preporučena pošiljka, dan koji je predana pošti smatra se danom predaje javnopravnom tijelu kojem je upućena.

Kandidati se obavještavaju o izboru u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.
                                                                      
Hrvatski restauratorski zavod

Objava, 14.9.2022.