Pulski filmski festival

Pulski filmski festival najstarija je nacionalna filmska manifestacija u Hrvatskoj koja se u pravilu održava u drugoj polovici srpnja. Ujedno je i najposjećenija kulturna manifestacija s brojem posjetitelja koji varira između 50.000 i 70.000. Festival je najpoznatiji po prikazivanju recentne nacionalne produkcije u antičkoj areni gdje se po projekciji okupi i do 7.000 gledatelja. Uz glavni program Hrvatskog filma i Manjinskih hrvatskih koprodukcija, festival predstavlja niz filmskih i popratnih programa; radionice, izložbe, predstavljanje knjiga i drugih programa vezanih uz film i Festival, stoga se grad Pula s ponosom diči prefiksom filmskoga grada. 

Izuzev nemjerljive tradicije održavanja i nezamjenjive lokacije prikazivanja filmova u amfiteatru, Pulski filmski festival rado je posjećen program koji je utkan u pulsku srpanjsku svakodnevicu, ali i utkan u sve popularniju kulturnu turističku ponudu kao referenca koja se ne propušta.

Festival organizira Javna ustanova Pula Film Festival čiji ravnatelj rukovodi Festivalom. Umjetnički ravnatelj odgovoran je za izvršenje programa Festivala, a o njegovim prijedlozima odlučuje Festivalsko vijeće kao stručno-savjetodavno tijelo Festivala.
 
Pravilnik
Statut
Ravnateljica
Umjetnički ravnatelj
Festivalsko vijeće
 

Kontakt PFF