Odbijeni programi Javnog poziva za poticanje suvremenog plesnog stvaralaštva u 2022. godini


Odbijeni programi - Javni poziv za poticanje suvremenog plesnog stvaralaštva u 2022. godini po kategorijama: 
     

Ministarstvo kulture i medija objavljuje rezultate Javnog poziva za poticanje suvremenog plesnog stvaralaštva u 2022. godini kojega je prvi puta kao pilot-poziv raspisalo u lipnju ove godine, s ciljem pružanja dodatne potpore plesnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse i jačanju vlastitih profesionalnih kapaciteta te dodatnom jačanju kvalitete i vitalnosti područja suvremenog plesnog stvaralaštva.
 
Velik odaziv umjetnika na ovaj Poziv potvrdio je potrebu dodatne potpore programima umjetnicima suvremenog plesa i pokreta, a odobrena sredstva dat će novi poticaj plesnoj sceni, osnažiti kvalitetu pripreme, razrade i produkcije projekata te poboljšati uvjete stvaranja plesnih umjetnika.
 
Slijedeći praksu objavljivanja Javnih poziva kojima se izravno potiče stvaralaštvo u različitim umjetničkim područjima, Ministarstvo kulture i medija pratit će potrebe i učinke ovog pilot-poziva te ga u dogovoru sa svim dionicima i dalje unaprjeđivati.
 
Poziv je bio namijenjen samostalnim umjetnicima koji su se mogli prijaviti u dvije programske kategorije:
 
A1-Razvoj projekta-koreografski i istraživački procesi za koje su prijavljena 34, a odobrena su 29 programa u ukupnom iznosu od 1.179.800,00 kuna.
A2-Potpora razvoju i provedbi program s ciljem edukacije i usavršavanja umjetnika, aktivnosti vezane uz postprodukciju za koju je prijavljeno 11, a odobreno je 7 programa u ukupnom iznosu od 142.600,00 kuna.
 
Prijavljene programe vrednovalo je Stručno povjerenstvo za suvremeni ples i pokret u sastavu: Matija Ferlin, predsjednik, Snježana Abramović i Martina Granić.




Rok za podnošenje prigovora je 8 dana od objave rezultata na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija. Prigovor potpisan od odgovorne osobe šalje se isključivo elektroničkom poštom na adresu: potpora.plesnostvaralastvo@min-kulture.hr