Ministrica Obuljen i gradonačelnik Franković na sastanku: Pokreću se izmjene Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima održali su danas radni sastanak na temu izmjena Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika.

Cilj izmjena Zakona je osigurati kontinuirana ulaganja u održavanje spomeničke baštine, ali ujedno i pospiješiti proces aseizmičke sanacije zgrada u povijesnoj jezgri.

Nadalje, izmjenama Zakona želi se osnažiti uloga Zavoda za Obnovu, istaknuti Plan Upravljanja kao strateški dokument kojeg provodi Zavod, a čija implementacija će sustavno i aktivno podizati kvalitetu života svih naših sugrađana koji žive u povijesnoj jezgri.

Ovo je prvi u niza sastanaka koji će se organizirati u narednim mjesecima, a sve s ciljem usvajanja novog Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika tijekom iduće godine, što je i u skladu s usvojenim planom zakonskih izmjena.

Popularni Članci