Ritam-Tam u Betini na otoku Murteru (3. listopada 2018.)

Studio za suvremeni ples je, u sklopu programa Ruksak (pun) kulture, gostovao 3. listopada 2018. godine u Betini na otoku Murteru u Područnoj školi Betina.



Predstavu Ritam tam – bajka o ritmu i radionicu Ritam tam – putovanje kroz tijelo vodili su članovi Studija za suvremeni ples i umjetnička voditeljica Bosiljka Vujović Mažuran. Predstavu je gledalo 140 učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole i učiteljce Jasenka Pleslić, Matija Kapov, Lucija Banov Markov, Edita Jakas, Ana Aužina, Danijela Kljaić, Živana Stegić i ravnatelj Edo Juraga.



Radionicu je pohađalo 34 učenika i 3 učiteljice.
Reakcije djece na predstavu su bile odlične, a naročito im se svidjela interaktivnost predstave, koju su sa velikim zanimanjem pratili do kraja. Odlično su reagirali i zajedno s izvođačima podržavali radnju predstave. Po završetku predstave snažnim pljeskom nagradili su izvođače. Nakon predstave izvođači su razgovarali s djecom i opet se potvrdila njihova znatiželja, iskrenost i otvorenost, kao i velika zainteresiranost za pokret i ples, ali i glumu i glazbu. Učitelji su također bili jako zadovoljni i već su počeli pripremati tematske satove na redovitoj nastavi, izrazivši želju da im plesni program opet dođe.

Želja i potreba djece za kretanjem i plesanjem bila je jako izražena, tako da su izvrsno tjelesno reagirali na zadatke u radionici. S izvođačima su gradili svjetove i krajolike kroz koje glavni junak putuje, pa su tako i njihove psiho-fizičke reakcije bile slobodnije, opuštenije i kreativnije. Djeca su nudila vrlo inspirativna rješenja, što je i cilj radionice - potaći i ohrabriti vlastitu kreaciju.